Saturday, December 24, 2011

selamat hari lahir Abang Abu....

bismillahhirrahmanirrahim...
solawat..

SELAMAT HARI JADI BRO!!!.
ya... hari ini merupakan birthday anak pakcik Ghazalli yg kesebelas iaitu abang aku, cikgu Abu hassan Al-shaari. moga dirahmati Allah selalu ye bam boo... hahaha.
dari semalam rasanya nak wish waktu tlepon dia, tp bkan waktunye haha.


haaa kacak bergaya tak hehe. aku salu kutuk die adik sammy vellu. tp apa2 pon dia ttap nmpak mcm amitabh bachan kan kan kan haha.
meh2 aku kenalkan serba sedikit tentang abang aku yg macho plus jiwang ni..

nama nya Abu hassan al-shaari. anak kesebelas dari 12 beradik,maksudnya atas aku je lah..
umo...jap2,haaaa 22 tahun. masih menuntut di Universiti Perguruan Sultan Idris dalam bidang yg aku pun xingat. hobi menjiwangkan diri. dulu sebelum masuk UPSI, dia pnah keje setaun jadi cikgu dekat SMK TIWA. then barulah kut tergerak hati dia nak apply degree dalm pendidikan ni.. walaupun orang cakap gaya dia sendiri dah macam gangster skolah.

aku panggil die dgn pelbagai panggilan antaranya bam boo, abg bu or kadang2 abu jah hahaha.
dari kecik kami ni memang lah adik beradik yang xngam,hari2 gadohh!! xgaduh sehari xsah.
kalau gaduh tu bukan calang2, sampai angkat2 kaki.. maklumlah..ats aku kan semua lelaki.. lgpon atas2 kami semua dah kerja, yg blaja pun jaoh2, jd mmg kami je lah yg tinggal d rumah tu menemani aboh n mak. gaduh2 then xsampai setengah jam sembang balik. hehe.

tapi itu dulu.. sekarang ni kami dah berubah.. kalau gadoh2 xde ler angkat2 kaki.angkat2 tangan tu ada lah hahahaha.

tapi dalam gaduh2 tu biasalah.. nama pun adik beradik, kalau sorang xde, sorang lg akan bertanya.

lgpon kita kena ingat sabda baginda

''tidak masuk syurga orang yang memutuskan silaturrahim(persaudaraan)
hadis riwayat baihaqi

xkan sampai gitu sekali kan kan kan..
dalam semua2 birthday, birthday dia paling aku ingat sebab itu kan hari krismas hahaha...

kan aku dah cakap, macam gangster kan.

skarang ni, cakap aje ngan dia aku nak apa. dia blikan lah..
tp taste dia ni pelik sikit. same gak ler ngan aku..
klau korg tengok jam2 aku yg pelik2 tu, dialah yg belikan haha.
dan macam biase, aku lah yang merosakkannya.
aku ingat lagi, dia ada bagi aku handset n95 8gb waktu aku abes spm dulu.waktu tu dia keje cikgu lah. then aku keje, hanset tu kene curi pulak haha. ngamuk dia :p
waktu dia keje dulu, every month dia akan bank-in amaun dalam akaun aku.waktu tu aku dah masuk u lah
baik kan dia.. (dasar materialistik)

dia jugak lah yg belikan aku stok2 tudung.( bagus2)
kalau zaman skol men dulu, klau lapa2, aku suh die jer yg masak. sebab die masak memang SEDAP!!. cheff abu.
tp cakap nak ke el jer..
and ada satu jer aku bengang sikit ngan dia.
handset banyak, tp aku kol, satu pon xangkt. xde butang hijau apa.

and paling syok, kalau gitau rahsia kat dia, dia simpan dgn bagos!!
walaupun kalau dia gtau rahsia dia kat aku, xbape lame dah bocor dah hahaha. gurau je..




first day in UPSI. birthday dia juga waktu tu

apa2 pon, still wish u bro. may Allah blast.. :)
bertambah umo, bertamboh ler amal ye haghapnye...
its a great thing to have you as my brother.. ^_^
terima kasih kerana dilahirkan :)





nota kaki : banyak dah puji ni, jangn lupe blanje cool blog :P

2 comments:

maKhluk Yang bERsALAH said...

tq my sister yang kuat belepek2xxx...dah laa aku nk nangis sal xdpat balek lagi jmpa aboh n mok>.ko wat lak aku nk nangis>...tapi aper pown selagi nafas ini xterhenti,akan ku cuba untuk memastikan family ini dalam keadaan yang baik dan membantu sedaya aku...

ibnah ghazalli~ said...

dah ku katakan abang aku ini jiwang orangnye... :P bukti di depan mata hahahaha